Obligatielening ten behoeve van de realisatie binnenaccommodatie

 

De drie toekomstige hoofdgebruikers, te weten Judo Losser, IJsclub Losser en de atletiekvereniging Iphitos, die samen in de Stichting MAN vertegenwoordigd zijn, hebben unaniem in de algemene ledenvergadering ingestemd met dit initiatief.

De financiering van de investering in dit multifunctionele gebouw wordt als volgt bijeen gebracht:

  • fondsenwerving
  • eigen werkzaamheid
  • bijdrage door de 3 deelnemende verenigingen
  • bancaire lening

Om de lening bij de bank zo laag mogelijk te houden en om de bijdrage vanuit de verenigingen ook te beperken wordt een obligatielening uitgeschreven. Het streefbedrag is € 50.000,- bijeen te brengen door middel van het uitschrijven van obligaties met een waarde van € 50,- per stuk. Het zou een groot succes zijn indien in totaal 1.000 van deze obligaties uitgereikt worden. Het kenmerk van een obligatie is dat de eigenaar altijd de waarde van € 50,- terug ontvangt.
Jaarlijks wordt, vanaf het jaar 2019, in januari 1/20 deel van de ontvangen obligatielening afgelost. De af te lossen obligaties worden bepaald door loting.
Dit wordt door de penningmeester van Stichting MAN bijgehouden in een zogeheten obligatieregister waar de informatie van de eigenaar van elke obligatie in staat. Natuurlijk is het mogelijk dat één persoon meerdere obligaties koopt.

Per vereniging hebben zich twee leden bereid verklaard om vol enthousiasme, samen met Bé Wever en Marcel Hesselink, het geheel tot een succes te maken.
Deze leden zullen de ambassadeurs van hun eigen vereniging worden om zodoende bij te dragen aan de uiteindelijke realisatie van de multifunctionele binnenaccommodatie.

De ambassadeurs vanuit de verenigingen zijn:

  • Judo Losser: Martijn Zagwijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Eelke Douma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • IJsclub Losser: Janny Huiskes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) , Gerrie van der Gronden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Gerard Kortman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • A.V. Iphitos: Jan Nordkamp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en John Velthuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Uitgebreide documentatie is vanaf 1 februari 2017 bij de ambassadeurs van de verenigingen verkrijgbaar. Deze documentatie bestaat uit een:

  • Prospectus obligatie lening
  • Deelnameformulier obligatielening Stichting MAN 2017-2037
  • Reglement obligatielening Stichting MAN 2017-2037

De inschrijfperiode loopt van 1 februari 2017 tot en met 31 mei 2017!